Wat is Open Coffee?

Open Coffee is een regelmatig gehouden, informele bijeenkomst waar eenieder elkaar kan ontmoeten, ideeen bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie.

Open Coffee is een open concept dat begonnen is in Londen en inmiddels iedere maand in Nederland gehouden wordt op meer dan 300 locaties. Het tijdstip en de inhoud verschilt per bijeenkomst, maar overal ontmoet je interessante en aardige mensen.

Voor wie is Open Coffee?

Open Coffee is eigenlijk voor iedereen, de gemeenschappelijke factor is dat men graag wilt netwerken en kennis wilt delen. Daarom zie je vaak jong- en gevestigde ondernemers, directieleden maar ook startende ondernemers op de bijeenkomsten. Het vooropgezette doel is je persoonlijke netwerk vergroten en het delen van kennis.


Het begin

De OpenCoffee Club is opgericht door Saul Klein, een van de oprichters van Skype, in Londen om internetondernemers, developers en investeerders met elkaar kennis te laten maken op informele bijeenkomsten. Het doel was om zo de investeringsindustrie wat transparanter te maken en zo ondernemerschap aan te moedigen.


Open Coffee Nederland

De eerste Open Coffee in Nederland werd gehouden in Amsterdam op 15 maart 2007 en een paar maanden later volgde Utrecht ook met een wekelijkse bijeenkomst. Geleidelijk aan kwamen er in Nederland meer Open Coffee innitiatieven en volgde een boom aan nieuwe Open Coffee’s begin 2009 na een artikel in de Revu en een uitzending op het NOS journaal op 3. Momenteel worden er iedere maand op meer dan 300 lokaties Open Coffee’s gehouden.

Ben je ook enthousiast geworden, kom dan ook eens naar een Open Coffee, er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Kijk op OpenCoffeeClub.nl voor de locaties en tijdstippen.

 Zou je graag  zelf een Open Coffee in jou stad of gemeente willen beginnen, neem dan contact op met Open Coffee Nederland via het emailadres support [@] opencoffeeclub [.] nl

bron: OpenCoffeeClub.nl

Comments are closed.